Wilt u online bestellen bij versAlert Boonstra? Klik dan op de button hieronder.
Online bestellen


Over versAlert Boonstra

Van spekrokerij tot moderne verswaren groothandel


De Familie Boonstra begon in 1958 een vlees- en spekrokerij aan de Schoolholm in Groningen. Ze woonden zelf boven het bedrijf. Buikspek en rookvlees werd aangeleverd, vervolgens gezouten en gerookt op beukenhout. ‘Opa Boonstra’ bracht de producten naar de afnemers op de bakfiets. Vleesrokerij Boonstra leverde voornamelijk aan slagerijen en kruideniers.

In 1967 werd het bedrijf overgenomen door de heer J. Helder (Joop) en zijn echtgenote mevrouw J. Helder-Boonstra. De naamswijziging van ‘Vleesrokerij Boonstra’ naar ‘Boonstra Vleeswaren’ zegt eigenlijk al genoeg. Het bedrijf ontwikkelde zich en het assortiment breidde zich uit. De uitbreiding bestond uit diverse vleeswaren en zelfs diepvries kippen. Nog later kwam de diepvries slavink en boomstam. De introductie van het huzarenslaatje was indertijd een geweldig succes.  
Vanwege de voortdurende uitbreiding van het assortiment werd de bakfiets van ‘Opa Boonstra’ al snel verruild voor een auto, later volgde de bestelauto. ‘Boonstra Vleeswaren’ ging met de auto heel Nederland door om verschillende producten te halen. Van Gend & Loos bracht toen nog de snijworsten in niet-gekoelde verpakkingen.

Het bedrijf groeide uit haar jasje en daarmee werd het pand aan de Schoolholm verruild voor een nieuw pand in het Drentse Peize aan de Westerd 19. Ook hier werd het assortiment verder uitgebreid en werden er 2 moderne rookkasten geplaatst om de eigen productie van magere buiken en rookvlees verder te optimaliseren. Het ‘nieuwe’ bedrijf was destijds gevestigd in een ander deel van Peize dan nu. Daar werd op een gegeven moment de keuze gemaakt om te stoppen met het verkopen vanuit de auto en de waar vanuit het bedrijf op bestelling te leveren.  
In 1994 is het huidige pand aan de Losplaats (Industrieterrein De Westerd) in gebruik genomen. In 2003 kwam daar nog een hal voor opslag van verpakkingsmateriaal bij. In 2009 is er door een interne verbouwing een nachtsluis gerealiseerd en is een verdere uitbreiding van de distributieruimte tot stand gekomen waarmee er weer aan de verdere toekomst gebouwd kan worden.

Van vleeswaren, vis, wild, Beef Best & Pork Best en LandKiep tot streekproducten, biologische producten, salades, tapas, kruidenmixen en maaltijden. En van zuivel, snacks, brood en bake-off producten tot wijn, sappen en verpakkingen. En dan hebben we nog zeker niet alles genoemd. Deze producten worden via een koel- en vriesdistributie met eigen chauffeurs afgeleverd bij de vele afnemers in Noord en Oost-Nederland. Dit alles uiteraard volgens ISO 22000 en Skal certificering.  


Verkoopadviseur Margreet van Dooren over versAlert Boonstra

versAlert en Boonstra Verswaren vinden versterking in elkaar
Met ingang van 1 januari jl. zijn wij met groothandel versAlert uit Utrecht een samenwerkingsverband aangegaan. De belangrijkste reden hiervoor is dat onze twee bedrijven elkaar goed kunnen versterken. Samen hebben we meer slagkracht en kunnen we ambachtelijke versspecialisten door heel Nederland nog beter en op elke gewenste manier supporten.

De eerste concrete stap in de samenwerking is dat wij verder gaan als versAlert Boonstra. Mede-eigenaar versAlert behoudt haar naam. Als klant krijgt u toegang tot het veel uitgebreidere assortiment van versAlert. U behoudt uw vertrouwde contactpersonen en kunt blijven bestellen zoals u gewend bent.  


Maak kennis met ons team

John Helder

John Helder

Algemeen directeur

Harm-Jan Hoekstra

Harm-Jan Hoekstra

Commercieel Manager
Margreet van Dooren

Margreet van Dooren

Verkoopadviseur
Meino Westra

Meino Westra

Verkoopadviseur
Carina van der Laan

Carina van der Laan

Senior verkoop binnendienst 
Fokelina Hut-Jansen

Fokelina Hut-Jansen

Verkoop binnendienst 
Anita Stubbe

Anita Stubbe

Verkoop binnendienst Aan het laden
Aan het laden